Lauantai, 8.6.2002

Keliennusteet eivät hyvää luvanneet, myrskyä ja myräkkää oli tarjolla. Aamu valkeni kuitenkin kirkkaana, eikä ukkosesta tietoakaan, vaan kunnon varjoliitokeliä cumulusten täyttäessä taivasta.

Tehtäväksi annettiin määrämaali Isojoelle, matkaa noin 44,5 km. Huonojen sääennusteiden takia taivaalle oli kova hinku heti aamusta, joten startti aukesi jo klo 11.10 ja kolme hinausautoa rupesi kiskomaan kahdella linjalla porukkaa taivaalle. Osa starteista oli jännää katseltavaa, koska tuulen suunta ei ollut aivan nappiin koko aikaa.

Tehtävän lensi läpi 6 lentäjää, nopeimpana Jouni Makkonen, toisena Antti Jutila ja kolmantena Harri Seppi, sekä vain minuutin hitaampana parina Juha Saalasti sekä Kari Rämö.

Hakuhommat olivatkin sitten luku sinänsä, kun Skyridersien puolalaisvahvistusta Pjotr Kronkaa etsittiin useamman tunnin ajan "keskeltä ei mitään". Vaikka mitään hätää ei ollutkaan, niin kuitenkin hätä keinot keksii, GSM-paikannuksesta (ei GPS, toim huom.) pölkyistä metsäteille tehtyjen nuolien kautta aurinkokompassiin ja 14 km marssiin reppu selässä.

Tuloslaskennassa käytettiin vuosien varrella pikkuhiljaa varjoliitokisoissa viriteltyä Excel-taulukkoa ja Lappalaisen Veskun uutta riippuliito-ohjelmaa (http://www.mit.jyu.fi/~vesal/vlwinapp/matka02/), jota käytettiin GPS-trackien purkuun. Aluksi ohjelma tuotti tuloslaskijoille melkoisesti päänvaivaa, ja he hylkäsivät jo koko ohjelman käytön, mutta huomasivat sitten siirtää peukalon pois keskeltä kämmentä ja johan rupesi homma sujumaan. GPS-trackien tarkastukseen ohjelma olikin sitten loppujen lopuksi todella näppärä ja hyvä apu, suurkiitokset ohjelmasta Vesalle ja hänen apulaisilleen. Pikkuvikoja tosin vastaan tuli, ja aivan kaikista laitteista purku ei onnistunut, mutta korjauksia on tulossa, lupasi Vesku. Kolmanneksi työkaluohjelmaksi otettiin sitten Gartrip, jolla saatiin purettua sitten viimeisetkin gepsit.

Lauantain tulokset

Kamat kasaan ja keliä tekemään...

...sunnuntaiksi