Lauantai, 3.5.2003

Aamuyöllä yli pyyhkäisseen saderintaman jäljiltä maa oli lumesta valkoinen, joka tosin oli jo sulanut pois ennen enemmistön heräämistä. Keliennusteet lupasivat hyviä nostoja ja joka suhteessa vielä parempaa säätä kuin edelliselle päivälle, jolloin starttihetkien kyttääminen oli sivu/takatuulien takia arkipäivää.

Veskulle, joka on tehnyt paljon töitä kilpailutoiminnan eteen, viimeksi ohjelmistotyön myodossa, jaettiin kisojen ensimmäinen ensimmäinen erikoispalkinto, jonka avulla hän varmasti jaksaa työtä jatkaa...

Huomaa käsi vasemmalla,  halkaisijaltaan 30 cm lautasen alla

 

Tehtäväksi annettiin "mahdoton", 50 km kolmio, jonka viimeinen sivu oletuksen mukaan kovaan vastatuuleen.

Hinauksia otettiin aluksi harvakseltaan, vain AnttiS, Samu ja Pasi ottivat heti hinauksen, muiden jäädessä kyttäilemään kelin kehittymistä ja kolmikon pyörimistä taivaalla kentän välittömässä läheisyydessä. Matkallelähtöhaluja hillitsi suuri sininen aukko läheisen Pallonevan päällä, josta haut suoritetaan perinteisesti vasta illan hämärtyessä.

EPRL:n tekstiiliurheilijat

Cumuluksien lisääntyessä taivaalla, hinausjonoonkin alkoi porukkaa siirtyä, ja lähes kaikki tarttuivatkin ensimmäisestä startista ja pikkuhiljaa katosivat taivaanrantaan Samun näyttäessä mallia ensimmäisenä.

Kaikkien lähdettyä matkaan, alkoi kentällä hakutekstiviestien odottelu. Jostain syystä niitä ei vain alkanut kuulua lainkaan, vaikka lentäjät olivat olleet matkalla jo monta tuntia. Läheteltiin jo koetekstiviestejäkin kun epäiltiin että järjestelmä on kumossa, mutta toimihan se. Syy tekstiviestien puuttumiseenkin selvisi sitten yhtäkkiä, kun kakkoskäännepisteen suunnassa rupesi näkymään jotain, pyöriviltä kärpäsenp...lta näyttäviä kohteita, vaikka nostokeliä ei siellä suunnassa näyttänyt olevan.

"Ei voi olla totta, sieltä on kaksi lentäjää tulossa maaliin".
"Hei, tuolla on kolmas, eikun nel.. siis viisi liidintä näkyvissä".
"Kuudes ja seitsemäs, nyt menee laskut sekaisin".

Kilpailijat siis näyttivät oikein porukalla pitkää nenää kisan johtajalle, joka erehtyi tehtävänannossa mainitsemaan "...tuskin kovin moni maaliin lentää". Loppujen lopuksi kuudestatoista kisaajasta mahdottoman tehtävän lensi maaliin saakka 13, uskomatonta.

Nopeimmin tehtävästä suoriutui Antti Nummelin tuloksella 116 minuttia, joka mahdollisesti on myös 50 km nopeuskolmion uusi suomen ennätys. Seuraavina Heikki Laitinen, Tenho Salminen ja Timo Mäenpää.

 

Kokonaiskilpailun kärkeen kiilasi kolmikko Timo Mäenpää, Kauko Koskinen ja Tenho Salminen.

Kauko, Timo ja Tenho

Voittajalla taitaa olla väsy


Lisäksi erikoispalkintoja jaettiin Kallion Markulle "Sattuu ja tapahtuu" (vauriot: 1 sivuputki), Koskiselle "Kaukoputki" (2 sivuputkea) ja Revon Timolle "Rullamitta" (10 m vajaaksi maalisektorista).

Kauko(n)putki

Lopputulokset

 

Suuret kiitokset kilpailijoille ja talkooväelle hyvistä kisoista.