Perjantai, 2.5.2003

Päivä valkeni harmaana. Keliennusteet kuitenkin lupailivat lentokelpoista säätä, joten tehtävänantobriefingin aika määrättiin jo aamulla, vaikka hieman epäileviäkin mietteitä ilmassa leijui eilisen sadepäivän jäljiltä "Eikö eteläpohjalaiset vieläkään tajua, ettei vappuna kannata pitää kisoja kun ei silloin ole lentokeliä..."

Kisojen suojelija
(Lisätietoja Hänestä kuvaa klikkamalla)

Hiivin äänettömästi kuin pajunkissa...

Joka tapauksessa tehtäväksi määrättiin L-muotoinen reitti, pituudeltaan noin 50 km. Startti aukesi klo 12, jolloin muutamat innokkaimmat rupesivat hinauksia ottamaan, useimpien siirtyessä odotukseen kun taivaalle ei oikein tarttunut. Noin kahden paikkeilla sopulilaumaan tuli kuitenkin vilskettä kun taivaalla ruvettiin jo pyörimään ympyrää.

Pasin tyylinäyte startista

Tästä se alkaa

Lentokeli sopeutui lopulta hyvin annettuun tehtävään, ja maaliin saakka lensivät Timo Mäenpää sekä Kauko Koskinen, ja lähes kivenheiton päähän vielä Tenho Salminen sekä Jarkko Kolehmainen. Muut tippuivat tasaisesti pitkin reittiä, jolloin tekstiviestit hakukoordinaateista suihkivat edestakaisin tiuhaan tahtiin.

Hyvänä apuna hakujärjestelyissä toimi Vesa Lappalaisen riippuliito.exe-ohjelma, jonka perusteella oli helppo paikallistaa lentäjiä ja ohjata hakuautoja oikeisiin paikkoihin. Samaa softaa käytettiin tietysti myös GPS-trackien purkuun ja tarkastukseen.

Tulokset laski jälleen kerran Vesku, kiitoksia.

 

Siirrytäänpä lauantaihin