Sunnuntai, 18.5.2003

Ennusteista huolimatta aurinko paistoi täydeltä terältä aamusta alkaen. Kyseessä oli tosin vain paikallinen aukko, joka sinnikkäästi pysytteli kentän päällä. Pilvirintaman reuna kuitenkin siirtyi jatkuvasti, ja iso sininen lähestyi kenttää koko ajan.

Keli siis vaikutti muuttuvan lennettäväksi, ja tehtäväksi annettiin edestakainen, EFKJ - Päntäne - EFKJ, noin 43 km.

Siitä se lähtee

Hinaukset alkoivat pyöriä puoli yhden maissa, mutta hissit ylös tuntuivat olevan kiven alla, ja alku oli pelkkää mäenlaskua. Loppujen lopuksi vain muutama lentäjä, Juha, Kari, Esa ja Jony lähtivät kentältä, ennen kuin sadepilvi parkkeerasi kentän päälle.

 

Taitaa olla hassun näköinen kuvaaja kun kaikki nauraa...

Sadetta sitten riittikin parisen tuntia, ja kentällä kuumeisesti toivottiin ja pelättiin, että joku matkalle lähteneistä olisi lentänyt yli 10 kilometriä, jolloin päivä hyväksyttäisiin kisapäiväksi. Lopulta varmistus tuli, että Juha oli tuon rajan rikkonut ja ristiriitaisia kommentteja leijui ilmassa "Hyvä Juha", "Voi v...n Juha"...

Sateen laannuttua tuulen suuntakin oli muuttunut, ja hinaussuuntaakin jouduttiin vaihtamaan. Nostot vaan sade oli vienyt mennessään, joten loput, jotka vielä hinauksia ottivat, joutuivat tyytymään liukuun lähipeltoon.

Voittajaksi kruunattiin siis Juha Saalasti, kakkosena Kari Rämö, ja kolmantena Jouni Makkonen.

 

Yksi on ylitse muiden....

 

Lopputulokset

 

Suuret kiitokset kilpailijoille ja talkooväelle hyvistä kisoista.