TUOTE POISTUNUT VALIKOIMASTA. TUTUSTU SAATAVANA OLEVAAN LIIDINVALIKOIMAAN TÄÄLLÄ

Fiestan tuotanto lopetettu vuonna 2005

Apco Aviation

Fiesta II

Fun that never Ends

Fiesta

Fiesta II sporttisempi versio Fiestasta (vain afnor-versio). Nousee nopeammin päälle ja on urheilullisempi käsiteltävä, sisältäen kuitenkin kaikki alkuperäisen Fiestan hyvät passiiviset turvaominaisuudet.

Turvallisuutta ja hauskuutta alusta alkaen. Fiesta on mullistava uutuus varjoliitoteknologiassa. Ensimmäistä kertaa DHV 1 tason liidin tarjoaa todellisen menopelin suorituskyvyn.

Fiesta on täydellinen liidinvalinta. Se antaa sinulle kaiken mitä olet varjoliidosta etsinyt, hauskuutta, vapautta ja absoluuttista turvallisuutta.

Fiesta Light - Kevytversio kiipeily ja bivouac käyttöön, tarjoaa samat poikkeuksellisen hyvät ominaisuudet kuin standardiversio, mutta erittäin kevyt ja pakkautuu pieneen tilaan. Vain Small ja Medium versiot sertifioitu.

Fiesta Paramotor - Paramoottorikäyttäjien tarpeisiin.

 

FIESTA
Tämä uusi liidin on suunniteltu tulevaisuuden selkärangaksemme ja erityistä huomiota on kiinnitetty siihen, että tämä liidin tulee menestymään ja että Te - pilotit - pidätte siitä.

Fiesta on saatavana 4 eri kokoisena, Extra Small, Small, Medium ja Large, kattaen painorajat 60-120 kg (kokonaispaino, "all up")

Kaikki 4 kokoa, X-Small, Small, Medium ja Large on ovat valmiina markkinoille. S, M ja L on testattu sekä DHV:n että ACPUL-järjestelmän mukaan, (XS vain Acpul-versio), luokat DHV 1 ja ACPUL Standard. Toimitukset ovat jo alkaneet ja sarjatuotanto on käynnissä. DHV ja ACPUL versioilla ei ole eroa juurikaan eroa, liidin ja punosmitat ovat samat. DHV-versiossa muutama punos on paksumpi. DHV-versio on hieman kalliimpi ylimääräisen logistiikan takia.

Itse valitsisin Acpul-version, mutta jos tahdot DHV-version, muista ehdottomasti mainita siitä tilausta tehdessäsi.

Uskomme että Fiesta on suuri askel ja kulmakivi APCO:n historiassa ja yleisesti varjoliidon kehityksessä.

Tuotekehittelytiimillämme oli erittäin kunnianhimoinen tavoite Fiestan suunnittelussa. Ideana oli kehittää suorituskykyinen liidin jonka käsiteltävyys olisi parempi kuin millään muulla markkinoilla olevalla liitimellä, täyttäen vaativimpien intermediate-pilottien odotukset, painottaen kuitenkin turvallisuutta ja käyttäjäystävällistä käytöstä. Ensiarvoisen tärkeää oli turvallisuus, eikä tarkoituksena ollut tehdä sen suhteen minkäänlaisia kompromisseja.

Voimme ylpeänä todeta, että olemme täysin täyttäneet tavoitteemme tässä projektissa, ja uskomme että olette samaa mieltä kanssamme kun olette Fiestalla lentäneet. On myös mainittavaa, että saavutimme DHV1 sertifikaatin täysin kaikilla testatuilla 3 koolla, niin trimminopeudella kuin kaasu pohjassakin (speedbar). Liidin sai erittäin hyviä mainintoja DHV:n testipiloteilta. Täysin samat asiat todistettiin Afnor/CEN Standard luokan testeissä.

Fiesta korvaa Santanan jonka tuotanto lopetetaan. Fiestan suorituskyky ja käsiteltävyys peittoavat Santanan ja turvallisuus on tietysti korkeimmalla mahdollisella tasolla, joten kahdelle samankaltaiselle liitimelle ei markkinoilla ole tilaa. Fiesta on todella liidin joka tarjoaa suorituskyvyn jota yleensä on odotettu DHV 1-2 ja korkeamman tason liitimiltä, yhdistettynä kovimpiin turvallisuusvaatimuksiin.

Työ ja materiaalit ovat luonnollisesti parasta mahdollista laatua kuten aina. Poikkeuksia ei ole tehty tämänkään liitimen kohdalla huippumateriaalien valinnassa.
Liitimen kangas: Kahteen kertaan päällystettyä silikonoitua nylonia Gelvenorilta
Punokset: Superaramidia Cousinilta.
Tämä varmistaa liitimen pitkäikäisyyden ja suorituskyvyn vaikeimmissakin käyttöolosuhteissa, koulutuksessa ja aktiivisten pilottien käytössä vuosikausia. Seisomme jälleen ainutlaatuisen takuumme takana - 250 lentotuntia / 3 vuotta - mutta älä murehdi, et tule takuutamme tarvitsemaan. Raportit useista lentokouluista ja piloteilta vahvistavat että liitimemme ovat jopa 5 vuoden lähes päivittäisen koulutuskäytön tai ammattimaisesti lentävien pilottien 600-700 lentotunnin jälkeen vielä lähes uuden veroisia.

Kaikki tämä lisää sijoituksesi arvoa. Arvostat sitä todella kun huomaat liitimesi lentävän todella pitkään ilman että sinun tarvitsee harkita vaihtamista.

FIESTA II
Fiesta II on Afnor-testattu, sporttisempi versio Fiestasta. Käsiteltävyys on parempi ja starttiominaisuuksia on parannettu. Tekniset tiedot samat kuin alkuperäisessä Fiestassa. Suosittelen tätä versiota.

FIESTA LIGHT
Olemme tehneet Fiestan S ja M koosta kevytversion. Tämä on erittäin kevyt liidin, tarkoitettu esimerkiksi kiipeilijöille. Valmistustekniikka ja materiaalit valittu keveyttä silmällä pitäen, uhraamatta kuitenkaan Fiesta hyviä lento-ominaisuuksia.

Tekniset tiedot ja ominaisuudet ovat lähes samat, paitsi että kangas, punokset ja viilekkeet ovat kevyempiä. Painoa on vain 4-4.5 kg.

FIESTA PARAMOTOR
Kaikki Fiestan 4 kokoa - XS, S, M ja L ovat saatavana myös erityisesti paramoottorikäyttöön tarkoitettuna versiona.

Intensiivinen Fiestan testaaminen paramoottorin kanssa vahvistaa että liidin on erityisen hyvä moottorilentämiseen. Tämä on superhelppojen starttiominaisuuksien ansiota. Turvallisuus, käsiteltävyys ja suorituskyky tekee tästä siivestä luonnollisen valinnan paramoottorikäyttöön. Liidin on myös erittäin vakaa, vastustaen moottorin kiertoa, joten vastajarrua ei paljoa tarvita lennettäessä.

Fiesta tekniset tiedot
Koot X-Small Small Medium Large
Tunneleita 36 37 39 41
Pinta-ala m2 26.20 27.21 29.20 31.20
Pinta-ala (projected) m2 23.4 24.22 25.81 27.66
Leveys (stabilis. mukaanl.) m 11.2 11.56 12.23 12.90
Leveys (projected) m 9.20 9.59 10.07 10.56
Sivusuhde 4.80 4.91 5.12 5.33
Sivusuhde (projected) 3.60 3.79 3.93 4.10
Kokonaispaino, Kg (all up) 63 - 79 73 - 90 85 - 105 100 - 120
Liitimen paino Kg 6.4 6.6 6.9 7.2
Jänne (keskeltä) m 3.0 3.0 3.0 3.0
Jänne (siiven kärjestä) m 0.56 0.56 0.56 0.56
Punosten pituus B-liinasta siipeen, m 6.78 6.78 1.17 7.55
Punosten yhteispituus, m 407 407 425 453
Fiesta suorituskyky
Miniminopeus 20 km/h
Trimminopeus 35 km/h
Maksiminopeus 45+ km/h
Minimivajoama (optimipainolla) 1.1m/s
Fiesta värivaihtoehdot
   Väri Alapinta Yläpinta
   Punainen Fiesta värit Fiesta yläpinta - punainen
   Violetti Fiesta värit Fiesta yläpinta - violetti
   Keltainen Fiesta värit Fiesta yläpinta - keltainen
   Turkoosi Fiesta värit Fiesta yläpinta - turkoosi
Fiesta Sertifikaatiot ja hinnat
Koko/tyyppi AFNOR / CEN DHV  
Fiesta, X-Small Standard Ei  
Fiesta, Small Standard Class 1 (Trim & Accelerated)  
Fiesta, Medium Standard Class 1 (Trim & Accelerated)  
Fiesta, Large Standard Class 1 (Trim & Accelerated)  
 
Fiesta II, X-Small Standard Ei  
Fiesta II, Small Standard Ei  
Fiesta II, Medium Standard Ei  
Fiesta II, Large Standard Ei  
 
Fiesta Light, Small Standard Class 1 (Trim & Accelerated)  
Fiesta Light, Medium Standard Class 1 (Trim & Accelerated)  

 

Fiesta rakenne ja materiaalit
Punokset Materiaali Halkaisija Lujuus
Yläosat, C & D Dyneema 0.8mm 90kg
Yläosa A, B & keski C & D Super Aramid 1.1mm 80kg
Alaosat Super Aramid 1.7mm 150kg
Alaosat, keskellä Super Aramid 2.2mm 220kg
Jarrujen yläosat Dyneema 1.1mm 90kg
Jarrujen alaosat Polyester 2.2mm 90kg
Kankaat
Siiven kangas 46gr/m 2 Zero Porosity Ripstop Nylon
Väliseinien vahvikkeet 180gr/m 2 Mylar (Trilam)
Takuu 3 vuotta / 250 tuntia
Varusteet
Fiestan, kuten kaikkien Apco -liitimien mukana toimitetaan miellyttävä selkäreppu sisäpusseineen, speedbar-poljin, hieman varaosia, selkeä ja täydellinen manuaali (englanninkielinen). Useimmat näistä tuotteista näet muut varusteet-sivulla.
Fiesta paramoottoriviilekkeet.

Arvoisa lentäjä
Olemme kehittäneet erityiset viilekkeet Fiestaan paramoottorikäyttöä varten. Lue seuraavat ohjeet huolellisesti niin saat eniten irti siivestäsi

Viilekkeet
Paramoottori-versio Fiestan kantoliinoista on kehitetty erityisesti olkapääkiinnitteisiin paramoottoreihin. Jos sinun moottorissasi kantoliinojen ripustus on vyötärötason yläpuolella, nämä viilekkeet voivat olla liian lyhyet sinulle. Nämä viilekkeet mahdollistavat trimmien ja speedbarin käytön turvallisesti. Voit pienillä trimmien säädöillä kompensoida moottorin aiheuttaman kääntymisilmiön, tai nopeuttaa liidintä pitkää liukua varten. Käytä speedbaaria lyhyitä sprinttejä varten. Voit myös käyttää sekä trimmejä että speedbaria yhtäaikaa turvallisesti. Tämän avulla saat saman nopeusalueen käyttöösi kuin Fiestan standardiviilekkeillä.

Startti
Tyynellä kelillä
Liidin starttaa parhaiten tyynessä jos trimmejä avataan "puoliksi", ja startataan käyttäen vain keskimmäisiä A-liinoja etuperin tapahtuvassa startissa.

Aloita punokset lähes tiukalla, sitten hitaasti mutta tehokkaasti vedä liidin A-liinoista päällesi. Älä juokse ja yritä pakottaa liidintä ilmaan. Jos liidin ei nouse tai jää taakse, vo olla että vedät A-liinoja liikaa alas. Jos vedät A-liinoja liikaa, etureuna taittuu ja liidin ei kehity normaalisti. On tärkeää muistaa että sinun tarvitsee muuttaa kohtauskulmaa vain muutamia asteita. Siihen tarvitaan vain noin 5 cm:n veto A-liinoista startin aikana, kaikki muu itse asiassa hidastavat starttia.

Ristilähtö
On paras käyttää sitä tekniikkaa, joka on sinulle tutuin. Käytä vain keskimmäisiä A-liinoja. Edelleen on tärkeää ettet vedä liikaa A-liinoista.

Turvallisuus
Olemme menestyksellisesti testanneet Fiestaa kaikilla manöövereillä paramoottoriviilekkeillä varustettuna. Liidin selviytyy kaikista manöövereistä ilman pilotin apua kuten standardiviilekkeilläkin. Kun trimmit on täysin vapautettu, on mahdollista lisätä palautumisnopeutta ruttaantumisista käyttämällä hieman jarruja.

Toivomme että olette tyytyväisiä paramoottoriviilekkeisiin, ja arvostamme kaikkea saamaamme palautetta tuotteistamme.

Apco Tuotekehittelytiimi

Paratronic Oy, Heikkiläntie 26, 63130 Mäyry, Finland
Puh. 0400 - 297 526, Fax. 06 - 5259 160
avoinna ma-pe klo 9.00 - 16.30
paratronic@paratronic.fi
www.paratronic.fi

© Paratronic Oy