TUOTTEET - Mittalaitteet, sääasemat, sähkö, säätimet - Muut mittarit - Omavalvonta

Thermofood WK035
Infrapuna/pistoanturi lämpömittari, elintarvikkeiden omavalvontaan

Lämpömittari elintarvikkeiden omavalvontaan

  


Poistunut valikoimasta

 

HACCP varoitusvalot ja taulukkoThermofood on yhdistelmämittari elintarvikkeiden lämpötilojen omavalvontaan. Voit mitata lämpötilan kosketuksettomasti infrapunamittausta käyttäen, tai kosketukseen perustuvalla pistoanturilla. Elintarvike omavalvonta sisältää useita näkökohtia elintarvikkeiden turvallisuuden takaamiseksi, lämpötila on yksi tärkeä osa-alue turvallista elintarvikeketjua ajatellen, tässä hyvänä apuna on omavalvontamittari.

Laitteen etukannessa on myös punaiset/vihreät varoitusvalot oikeille lämpötiloille, ja valoja selventävä HACCP-taulukko. Valot toimivat infrapunaa tai pistoanturia käytettäessä, ei molemmille yhtäaikaa.

Infrapunamittaus

 • Thermofoodin infrapunamittauksen mittapisteen koko suhteessa etäisyyteen on 1:2.5, mikä tarkoittaa esimerkiksi, että mittausalueen halkaisija on 10 cm mitattaessa 25 cm etäisyydeltä.
 • Mittausta suoritettaessa syttyy valo, jonka auttaa kohdistuksessa.
 • Lämpötilayksiköt: Celsius ja Fahrenheit
 • Normaalisti mittausta suoritetaan niin kauan kuin nappia painetaan, viimeinen lukema jää näyttöön ja laite sammuu 15 sekunnin kuluttua. Laitteessa on myös LOCK-toiminto, jolloin lämpötilaa mitataan jatkuvasti 60 minuuttia, ilman että nappia tarvitsee painaa. LOCK-toiminnossa kohdistusvalo ei pala paristojen säästämiseksi.
 • Minimilämpötilatoiminnossa mitataan niin kauan kuin nappia painetaan, näytössä mitattu minimilämpötila. Alhaisin lukema jää näyttöön ja laite sammuu 15 sekunnin kuluttua.
 • Maksimilämpötilatoiminto vastaavasti kuten minimilämpötilatoiminto.
 • Säädettävä emissiokerroin 0.10 - 1.00, oletuksena 0.95, askellus 0.01

Pistolämpömittari

 • Mittauspiikki tukevasti nivelöity. Piikki hyvin suojassa kun pistomittaria ei tarvita
 • Käännettävissä 180°
 • Mittausyksikkö Celsius
 • Mittaus käynnistetään napin painalluksella, ja se jatkuu 4 minuuttia automaattisesti, jonka jälkeen laite sammuu. Voit myös keskeyttää mittauksen napin painalluksella, jolloin viimeinen lukema jää näyttöön, ja laite sammuu 15 sekunnin kuluttua.
 • Paistolämpömittarina käytettäessä et voi jättää laitetta uuniin, voit kyllä mitata nopeasti esim lihan sisälämpötilan piikkianturilla, mutta laitetta ei voi jättää uuniin, käyttölämpötila 0... +50°C

 

Tekniset tiedot

 
Infrapuna
Pistoanturi
Mittausalue

-55 ... +250°C
(-67 ... +572°F)

-55 ... +330°C
Käyttölämpötila
0... +50°C
Tarkkuus
Kohteen lämpötilan ollessa 15-35°C,
ympäristön lämpötilan ollessa 25°C,
tarkkuus ±0.6°C

-33... 0 °C:   ±(1°C+0.1/aste)
0... 65°C:   ±1°C
65... 250°C:   ±1.5% lukemasta
alle -5°C:   ± 1°C
-5... 65°C:   ±0.5°C
yli 65°C:  ±1% lukemasta
Resoluutio
-9.9 ... 199.9°C
0.2°C/0.5°F
0.2°C
Emissiokerroin
säädettävä 0.10 - 1.00,
oletuksena 0.95, askellus 0.01
-
Paristot

2 x AA
Paristojen alhaisen varauksen indikaattori
Paristojen kesto, noin 30 tuntia jatkuvaa käyttöä

Koko

22 x 38 x 190 mm
98 g, mukaanlukien paristot

Vesitiiviys
IP65, voidaan pestä juoksevan veden alla
Takuu
12 kk
Käyttöohjeen kieli
Suomi

 

Yleistä tietoa infrapunamittauksesta

Kun lämpötilan mittaus suoritetaan, mitataan itse asiassa kohteen pintasäteilyä ja se muutetaan lämpötilaksi. Tämä on täysin passiivinen prosessi, eli mittalaite ei lähetä mitään säteilyä, vaan mittaa kohteen lähettämää luonnollista elektromagneettista säteilyenergiaa (lämpösäteilyä), jota jokainen absoluuttista nollapistettä (-273°C) lämpöisempi kohde lähettää.

Emissiokerroin tarkoittaa sitä osuutta lämpösäteilystä, joka on peräisin kohteesta itsestään. Jos kerroin on 1, se tarkoittaa sitä, että kaikki kohteen infrapunalämpösäteily on peräisin kohteen omasta lämmöstä. Jos emissiokerroin on alle 1, osa lämpösäteilystä on lähtöisin viereisistä kohteista heijastumalla. Emissiokertoimella on siis vaikutusta näytettyyn lukemaan.

Thermofoodin oletusemissiokerroin on 0.95, tällöin laite antaa tarkan lukeman mikäli mitattavan kohteen emissiokerroin on 0.95. Useimpien pintojen emissiokerroin on välillä 0.8 - 0.98. Yleisesti ottaen, mitä tummempi ja mattapintaisempi kohde on, sitä suurempi on emissiokerroin. Jos kohteen emissiokerroin on suurempi kuin säädetty (tässä esimerkissä 0.95), näytetty lämpötila on suurempi kuin todellinen lämpötila. Jos kohteen emissiokerroin on pienempi kuin 0.95, näytetty lämpötila on pienempi kuin todellinen lämpötila. Thermofoodissa emissiokerroin on käyttäjän säädettävissä välillä 0.10 - 1.00.

Infrapunamittausta ei suositella tehtäväksi kiiltäviltä pinnoilta, esimerkiksi kiiltävien kattiloiden pinnoilta.Paratronic Oy, Heikkiläntie 26, 63130 Mäyry, Finland
Puh. 0400 - 297 526
avoinna ma-pe klo 9.00 - 16.00
paratronic@paratronic.fi
www.paratronic.fi
© 2005 - 2021 Paratronic Oy

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%


Paratronic Oy, Riskiluokka 1    Paratronic Oy, Suomen vahvimmat   Paratronic Oy, harmaata taloutta vastaan

Maksutavat